Budist Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Budist Forum

Budizm ile ilgili bilgi ve tartışmaların bulunduğu forum.

AnasayfaTakvimLatest imagesSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Bağımlılıklarla Mücadele Maceralarımız

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin

Bağımlılıklarla Mücadele Maceralarımız Empty
MesajKonu: Bağımlılıklarla Mücadele Maceralarımız   Bağımlılıklarla Mücadele Maceralarımız EmptyPerş. Mayıs 16, 2024 3:51 pm

Öncelikle biraz önce paylaştığım konuya göz atmanızı tavsiye ederim.
https://budist.yetkinforum.com/t45-budizmin-bagmllga-baks#81

Şimdi gelelim bu konunun amacına. Bağımlılıklarımızla mücadele ederken bu konu altında mesajlar yazarak ilerlediğimizin farkına varacağız ve bu bize bir motivasyon kaynağı olacak. Böylece zihnimizin isteklerini daha kolay dizginleyebileceğiz.

Aynı gün içerisinde birden fazla mesaj atmadığınız sürece flood yapma endişesine kapılmayın. Hatta 2 mesaj da sebebi mantıklıysa flood olarak değerlendirilmez.

Son olarak kendi bağımlılıklarımı yazarak başlıyorum. Bana zarar veren ve hayatımı kötü yönde etkileyen 3 tane bağımlılığım veya diğer bir deyişle kötü alışkanlığım var. İçki, sigara ve 31. Bunlar arasından alkol bağımlılığımı bırakmaya odaklandım. Mevcut durumum ortalama her hafta 6 gün içiyorum. Hatta içtiğimde de normal bir insanın sarhoş olduğu miktarın genellikle %50 fazlasını içiyorum. İçkinin yanında sigarayı da çok fazla içtiğim için maddi ve sağlıka zararı daha da fazla oluyor. Kabaca bir hesap yaptım sigarayı daha fazla içişim, alkolün yanında meze tütetimimle filan bütçeme olan zararı %12ye yakın. Zamanımın boşa akıp gitmesi. Her sabah akşamdan kalma hali ve sağlığa zararları da en korkuncu.

Sonuç olarak bırakmaya karar verdim. En son 14 Mayıs akşamı 3 tane bira içtim. Bu gün alkolsüz 2. günümün içindeyim.
https://budist.yetkinforum.com

Bağımlılıklarla Mücadele Maceralarımız
1 sayfadaki 1 sayfası